Convocatòria per la Democràcia: EUPV i IU per a enfortir l'esquerra i l'estat de benestar davant l'extrema dreta


#ConvocatòriaPerLaDemocràcia #EUPV #LluitaPerLaDemocràcia

El divendres 21 de març  ens vam reunir en els locals de València per a un acte que ens fa molta il·lusió: la presentació del projecte "Convocatòria per la Democràcia". Una iniciativa que busca unir forces de l’esquerra i la ciutadania per a plantar cara a l’auge de l’extrema dreta i la regressió democràtica que estem vivint.

El nostre diputat en les Corts, Nahuel González, va donar la benvinguda al nostre coordinador federal d’IU, Antonio Maíllo, i va subratllar la importància de tindre-lo ací amb nosaltres. En un moment polític tan difícil, amb el Partit Popular i Vox implantant un projecte reaccionari a València, la presència de Maíllo és un suport enorme per a tots nosaltres.

Nahuel va descriure la situació que estem vivint: contrarreformes, atacs al patrimoni natural, intents de silenciar la memòria democràtica… Però tambe va recordar el valor polític dels nostres càrrecs públics i la importància de la humanitat en la nostra lluita. Va agrair personalment a Maíllo el seu suport i la seua preocupació per nosaltres, més enllà de la política.

La nostra Coordinadora i exconsellera de Transparència i Memòria Democràtica, Rosa Pérez Garijo, va detallar el significat i els objectius de la "Convocatòria per la Democràcia". Va advertir sobre l’emergència democràtica que estem vivint a la Comunitat Valenciana, amb la dreta derogant i paralitzant lleis progresistes que vam aconseguir amb el govern del Botànic. Va denunciar que les polítiques del PP i Vox posen en risc la vida de les persones i va recordar els casos de corrupció que hem patit. Va demanar, de nou, la dimissió de Mazón i la convocatòria d'eleccions.

Rosa Pérez recorda que la dreta espanyola no és homologable amb l'europea, a Espanya la dreta segueix sense condemnar el franquisme, la qual cosa li fa realment salvaguarda d'aquella època. Per això els seus retrocessos i el seu continus desvaris antidemocràtics, per això també posa en tela e judici la divisió de poders en aquest moment en tot l'Estat

Rosa Pérez Garijo, va fer un repàs del treball realitzat durant la seua època al capdavant d’aquestes àrees. Va recordar els avenços significatius que vam aconseguir en matèria de transparència, destacant les lleis i polítiques que vam implementar per a garantir que la ciutadania tinguera accés a la informació pública i poguera participar de manera activa en la presa de decisions. "Vam treballar sense descans per a construir una administració més oberta i accessible per a tots", va afirmar Rosa, subratllant la importància d’aquestes reformes per a consolidar una democràcia més forta i inclusiva. Tambe va parlar de la memòria democràtica, un aspecte clau del seu treball, on es va centrar en recuperar i preservar la història de les lluites democràtiques del nostre poble, perquè les futures generacions coneguessen el llegat de resistència i compromís amb la llibertat i la justícia. "La memòria és fonamental per a no repetir els errors del passat i per a construir un futur millor", va dir Rosa, amb una veu plena de convicció i orgull pel treball realitzat. La seua intervenció va ser un recordatori poderós del camí que hem recorregut i dels reptes que encara ens queden per davant en la nostra lluita per una societat més justa i democràtica.

Antonio Maíllo, en la seua intervenció, va agrair el nostre compromís i va fer una reflexió profunda sobre la situació política. Va afirmar que al feixisme no cal esperar-lo perquè ja és ací, no farà un acte d'inauguració oficial, i que s’està manifestant en l’esfera político-electoral i en la penetració de valors reaccionaris en la societat. Va abogar per un combatt social, a més del front institucional, i va situar la nostra convocatòria com una interpel·lació per al reencontre de l’esquerra i l’obertura a qui busca una alternativa democràtica.

Maíllo va criticar el model d’"acumulació per despossessió" del capitalisme actual i va analitzar la geopolítica mundial que provoca la ruptura del pacte social, defensant un sistema de seguretat europeu basat en cooperació i diplomàcia. Va instar-nos a no resignar-nos davant l’avanç de la dreta i a seguir lluitant per conquistar drets i combatre les causes profundes del malestar social, amb prioritat en la política d’habitatge.

Antonio Maíllo, va destacar la importància de construir un sistema de seguretat europeu basat en la cooperació i la diplomàcia, en lloc de dependre de la OTAN i les bases militars estrangeres. Maíllo va analitzar la geopolítica mundial, assenyalant la tensió entre els Estats Units i la Xina, i va qüestionar l’eficàcia d’una OTAN cada vegada més poc fiable. En un context on el rearme és una opció perillosa i insostenible, Maíllo va defensar la necessitat de crear un sistema de seguretat europeu independent, que prioritze la cooperació i la resolució pacífica dels conflictes i no el"rearme" sense fí i sense trellat. Aquesta visió no només és essencial per a la nostra seguretat i la dels nostres veïns, sinó també per a construir una pau durable i justa.

L’acte va concloure amb un missatge de Maíllo sobre la importància de la coherència i l’exemple dins de l’esquerra per a ser eficaces en la batalla cultural contra l’individualisme i l’odi. Va defensar la necessitat de substituir el por per l’esperança en la lluita per el bé comú.

L’acte va ser una crida apressant a la mobilització i la unitat de l’esquerra, reflectint la nostra preocupació pel creixement de la dreta i l’extrema dreta, i transmetent un missatge d’esperança i determinació per a construir una alternativa democràtica sòlida i compromesa amb la justícia social i els drets de la ciutadania.






categ: ,
Esquerra Unida SAB

No hay comentarios: